Juhu! Boken Hva er økonomi? Fakta og funderinger er nominert til Kulturdepartementets fagbokpris for 2015. Fagbokprisen er én av flere priser som Kulturdepartementet deler ut til årets beste barne- og ungdomsbøker.

Her er juryens begrunnelse for nominasjonen av Hva er økonomi? Fakta og funderinger:

Privat- og samfunnsøkonomi er et tema som sjelden blir behandlet i faglitteratur for barn. Med denne boka har barn og unge omsider fått en bok som fyller dette rommet, og som synliggjør viktigheten av å ha oversikt over egen økonomi. Den viser på en god måte sammenheng mellom egen økonomi og samfunnet rundt. Forfatteren mister aldri målgruppa av syne, og bruker gjenkjennelige eksempler og forklarer sentrale begreper uten å miste flyten i teksten. Stoffet er strukturert på en oversiktlig måte, både tematisk og visuelt. Bruken av illustrasjoner, faktabokser og tilleggsstoff gir mer inngående kunnskap og perspektiv, og åpner for refleksjon. Hva er økonomi? spenner fra det konkrete, som å lage budsjett, til forklaringer omkring fattigdomsperspektivet. Boken formidler stoffet slik at leseren alltid er i sentrum, og synliggjør at temaet er viktig skal vi forstå samfunnet rundt oss.

Dette er en utrolig morsom oppmuntring! Kulturdepartementets barnebokpris ble delt ut første gang i 1948. Hensikten var å styrke den nasjonale barnelitteraturen. Den første fagbokprisen ble utdelt i 1984.

Du kan lese mer om prisen og om juryens begrunnelser for de nominerte bøkene på Norsk Barnebokinstitutts nettsider.