Hva kan barnet ditt om økonomi?

Har du tenkt over hva barnet ditt egentlig kan om økonomi? Vet hun hva som er sammenhengen mellom lån og rente? Har han tenkt over hvorfor vi betaler skatt?

Vet du som forelder hva barnet ditt trenger å lære for å få et mer bevisst forhold til sin egen økonomi?

Dagens barn tar del i økonomien fra de er ganske små. Overalt møter de skreddersydd reklame og produkter. Allerede fra de er 7-8 år gamle kan de få eget bankkort.

Til tross for dette, lærer barn nesten ikke noe om økonomi på skolen.

Det er også færre enn før som får faste lommepenger hjemme eller som jobber og tjener egne penger. Mange barn og unge har derfor liten bevissthet rundt sin personlige økonomi. De lærer også lite om hvordan deres personlige økonomi henger sammen med verden rundt dem.

Målet med boken Hva er økonomi? Fakta og funderinger er å gjøre noe med dette. Boken gir barn og unge praktiske tips om personlig økonomi, med vekt på hvordan de kan skaffe seg og håndtere egne penger.

Den forklarer også hvordan barnas personlige økonomi er en del av samfunnsøkonomien, og gir innsikt i sentrale begreper og temaer som skatt, forbruk, banksystemet, fattigdom m.m.

Ny bok om økonomi for barn og ungeHer kan du lese mer om boka og se hva den inneholder

Hvis du ønsker å gi barnet ditt en grunnleggende innføring i økonomi, og samtidig få innspill til hvordan du kan snakke med barn om økonomiske spørsmål, er dette den riktige boken for deg. Du kan kjøpe boken her.

Hvis du vil at jeg skal komme og holde foredrag for foreldre på ditt barns skole (f.eks. i regi av FAU) kan du lese mer om det på siden om foredrag (se nederst i menyen for voksne).

 

Hva er økonomi? Fakta og funderinger
Boken er skrevet med støtte fra Det faglitterære fond og Fritt Ord. Nettstedet Hvaerøkonomi.no er laget med støtte fra Finansmarkedsfondet.

Les mer om boken
Les mer om forfatteren
Les mer om nettstedet
Les omtaler av boken her
Kjøp boken nå


Gunhild J. Ecklund

Forfatter, formidler og rådgiver