Ressurser for skoler og lærere

GJE-portrett-sort-hvit-w275Er du lærer og trenger innspill til hvordan du kan formidle økonomiske temaer til elevene dine?

Selv om økonomi ennå ikke er et eget fag i grunnskolen, inneholder læreplanen mange økonomiske temaer. Det kan være en utfordring for både lærere og elever å se disse temaene i sammenheng.

Mange barn og unge har dessuten liten interesse for sin egen økonomi, blant annet fordi langt færre enn før får faste lommepenger eller jobber og tjener egne penger.

Jeg kan bidra med flere typer påfyll for å løse disse utfordringene for deg som er lærer. Se nedenfor.

Gunhild J. Ecklund

Forfatter, formidler og rådgiver

Her er noen av mine bidrag for skoler og lærere

Jeg har skrevet Hva er økonomi? Fakta og fundereringer for barn og unge fra 12 år, men den er også godt egnet som ressursbok for lærere.

Boka forklarer viktige økonomiske begreper og sammenhenger på en lettfattelig og praktisk måte.

Blant temaene som diskuteres er ulike typer fattigdom, hvorfor vi betaler skatt, og hvordan prosentregning kan brukes til å regne ut renter. Du kan bruke boka både som ledd i dine forberedelser og i selve undervisningen.
Ny bok om økonomi for barn og unge

Her kan du lese mer om boka og se hva den inneholder.

 

Trenger du inspirasjon til å formidle økonomi til elevene dine? Jeg kan komme til din skole og holde foredrag for lærere som ønsker innspill til hvordan de kan formidle økonomiske temaer til barn og unge.

Økonomi er ennå ikke er et eget fag i dagens grunnskole. Likevel berører lærerplanen økonomiske temaer, for eksempel i samfunnsfag og matematikk.

I foredraget deler jeg erfaringer om muligheter og utfordringer som oppstår når vi skal formidle økonomi til barn og ungdom. Jeg gir også innspill til hvordan boka Hva er økonomi? Fakta og funderinger kan brukes som ressursbok for lærere.

Foredraget for lærere kan holdes i regi av skolen, og for lærerorganisasjoner eller andre grupper av lærere.

For å bestille et foredrag fyller du ut kontaktskjemaet nederst på denne siden.

Skoleåret 2015/2016 er jeg engasjert av Den kulturelle skolesekken Akershus for å reise rundt med produksjonen “Pengene og livet”.

Produksjonen er basert på boka Hva er økonomi? Fakta og funderinger.

Jeg har anledning til å tilby denne produksjonen til andre skoler enn de som inngår i DKS Akershus’ program. Bestillingen skjer da ikke i regi av DKS, men direkte til meg. Ønsker du mer informasjon om produksjonen og hvordan jeg kan besøke din skole, i eller utenfor Akershus, klikk her.

 

Hva er økonomi? Fakta og funderinger
Boken er skrevet med støtte fra Det faglitterære fond og Fritt Ord. Nettstedet Hvaerøkonomi.no er laget med støtte fra Finansmarkedsfondet.

Les mer om boken
Les mer om forfatteren
Les mer om nettstedet
Les omtaler av boken her
Kjøp boken nå


Gunhild J. Ecklund

Forfatter, formidler og rådgiver